over

Zou het niet fantastisch zijn om aan het einde van ons leven de wereld te kunnen overdragen aan de volgende generaties wetende dat we een waardevolle bijdrage  geleverd hebben in hun strijd tegen de milieuverwaarlozing, het overmatig consumeren, de wegwerpmaatschappij, het individualisme en chronische stress?

En dat zij kunnen verder bouwen op het goede wat ze van ons meegekregen hebben?

Dat hoop ik echt!

Het is mijn droom om mensen te inspireren tot meer verbondenheid; met zichzelf, met anderen en met de wereld waarin we leven, want ik ben er van overtuigd dat de wereld hier een stukje mooier en beter van wordt. Die verbondenheid is noodzakelijk om bewuster te leven en te komen tot een duurzamere wereld.


Over Slow Living

Letterlijk betekent Slow Living inderdaad trager leven, onthaasten. Maar als diepere betekenis staat het ook voor een eenvoudiger, duurzamer en bewuster leven. Praktisch komt het er op neer om  al het overbodige te schrappen en zo uit te komen bij de essentie; je pure zelf.

Ik ontdekte de Slow Living visie op het moment dat ik mij serieus vragen stelde over het feit dat ik eigenlijk alles had om gelukkig te kunnen zijn, maar mij niet zo voelde. Ondanks dat ik vele dingen graag deed, was ik moe, uitgeput..

In My Slow Living project vertel ik je graag over mijn zoektocht naar een eenvoudiger en bewuster leven en welke effecten ik hierbij waarneem.

Elke week ga ik op ontdekking, onderzoek en probeer ik dingen uit.

Er komen thema’s aan bod zoals ontspullen, zero-waste living, slow fashion (duurzame en eerlijke kledij), slow food (lokaal, seizoensgebonden, korte-keten)

Ik wil me meer verbinden met de natuur, met gezonde voeding, de kracht van kruiden ontdekken, leren fermenteren, zelf natuurlijke schoonheids- en schoonmaakproducten maken.

Een repaircafé bezoeken, meedoen met een straat/strand-opruimactie, nieuwe Upcyclingcreaties maken…

Enfin, 2019 wordt een boeiend jaar!


Over mezelf

Ik ben An, mama, echtgenote, creatieve veertiger, leer-doe-en-maak-het-zelver in hart en nieren. Ik trek graag mijn loopschoenen aan en leer gitaar spelen. Ik hou van planten, voorjaarsbloemen, te veel van zelfgebakken cake en laat me graag inspireren door vanalles en nog wat: de natuur, een goed boek, een mooie foto, muziek, een cursus, leuke plaatsen en vooral door mensen met een passie, een nieuw inzicht of een goed verhaal.

Ik vind het leuk om creatief te zijn en iets te bedenken vanuit materialen met een verhaal door ze te Upcyclen (van iets ouds iets nieuws maken). Ik hou van een boheemse interieurstijl met een minimalistisch kantje maar momenteel overheerst mijn liefde voor planten nogal en lijkt mijn living eerder op een urban jungle.


Over wat ik doe

Deze blog is een beetje mijn dagboek over mijn zoektocht naar eenvoud en mijn creatieve projecten.

Ik vind het echt fascinerend om uit te zoeken hoe ik nog meer duurzaamheid in mijn leven kan brengen. Slow Food, Slow Fashion, Slow traveling, …

Daarnaast geef ik regelmatig Upcycling-workshops aan verenigingen of organisaties.