Workshop Duurzame lifestyle: 18/9 of 12/10 of 6/11

Je wil graag je steentje bijdragen aan een duurzamere wereld maar je weet niet hoe eraan te beginnen.  Je vindt al het nodeloze plastiek dat rond onze voeding en producten zit vreselijk overbodig. Je vraagt je af wat je dan best wel (of niet meer koopt) en vooral waar je dit kan doen? Je vraagt je af of jouw inspanningen wel iets te betekenen hebben op grotere schaal?

Dan is deze creatieve infosessie zeker iets voor jou!

Programma:

Een introductie over de voordelen én de noodzaak van een duurzame lifestyle.

Uitleg van de 5 R’s van de Zero-Waste lifestyle.

Demo van Zero-waste basics voor in de keuken, badkamer, het shoppen en onderweg.    Door een eenmalige aanschaf van enkele herbruikbare producten, kan je zelf echt

al vele wegwerpvarianten én geld uitsparen!

Duurzaam leven is echt niet duurder.

DIY:  maak je eigen Zero-Waste Basics:

We gaan hiervoor zoveel mogelijk aan de slag met gerecupereerde materialen.   Je krijgt eerst een beknopte uitleg van alle technieken en kan dan naar eigen keuze iets maken wat je wilt.  Je krijgt hiervan bovendien een handig infobundeltje mee naar huis zodat je thuis ook nog altijd verder aan de slag kan.

  • herbruikbare groenten- en fruitzakjes uit voilestof  (uitgetest: supersterk, ultralicht, doorschijnend en wasbaar)
  • herbruikbare katoenen broodzak
  • bijenwasdoekjes (ter vervanging van aluminium en cellofaanfolie) gemaakt van katoenen stof, bijenwas en jojobaolie. Heel handig om voeding en kommetjes af te dekken voor in de frigo of je lunch in te verpakken.
  • een afwassponsje of een scrubhandschoen
  • herbruikbare katoenen gezichtsreinigingspads

 

Bezoek aan verpakkingsvrijewinkel Prana BioBulk in Heusden, Kanaalweg 15.   Dit is de enige verpakkingsvrije winkel in Limburg waar je alle voedingswaren met je eigen potjes kan kopen. Je krijgt een rondleiding in de winkel en demonstratie van deze manier van Zero Waste shoppen. Indien je graag iets shopt in de verpakkingsvrije winkel, kan je hiervoor dus best enkele potjes meenemen. Ondertussen hebben ze er ook een ruim aanbod aan verzorgingsproducten en andere duurzame basics.     Deze boodschappen kunnen ter plaatse contant of met Bancontact afgerekend worden.

Prijs: 45 euro per persoon

Data:

woensdag 18 sept  2019  14u tot 18u

zaterdag 12 okt 2019  8u tot 12u

woensdag 6 nov 2019 14u tot 18u

Plaats: Kortestraat 25, 3520 Zonhoven

Inschrijven:  via een mailtje naar an.daniels1@gmail.com

Hopelijk tot dan!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *