over

Zou het niet fantastisch zijn om aan het einde van ons leven de wereld te kunnen overdragen aan de volgende generaties wetende dat we een waardevolle bijdrage  geleverd hebben in hun strijd tegen de milieuverwaarlozing, het overmatig consumeren, de wegwerpmaatschappij, het individualisme en chronische stress?

En dat zij kunnen verder bouwen op wat ze van ons meegekregen hebben?

Dat hoop ik echt!

Het goede nieuws is: Ook als kleine individu kan je meebouwen aan een duurzamere wereld!
Het is fout om te denken dat alleen de regering en alle grote bedrijven hierin het grote verschil kunnen maken! Als wij burgers zelf een inspanning doen om duurzamer te leven, hoe klein of hoe groot die inspanning ook is, gaan regering en bedrijven wel moeten volgen.
Zij doen, maken, verkopen immers waar wij naar vragen!

Het is mijn droom om mensen te inspireren tot meer verbondenheid; met zichzelf, met anderen en met de wereld waarin we leven, want ik ben er van overtuigd dat de wereld hier een stukje mooier en beter van wordt. Die verbondenheid is noodzakelijk om bewuster te leven en te komen tot een duurzamere wereld.


Over Slow Living

Ik ontdekte de Slow Living visie op het moment dat ik mij serieus vragen stelde over het feit dat ik eigenlijk alles had om gelukkig te kunnen zijn, maar mij niet zo voelde. Ondanks dat ik vele dingen graag deed, was ik moe, uitgeput.. Hoe de Slow Living visie mijn pad kruiste, lees je hier.
Slow Living betekent letterlijk inderdaad trager leven, onthaasten, maar het staat ook voor een eenvoudiger, duurzamer en bewuster leven.  Meer uitleg over Slow Living vind je hier.   Ook vertel ik je graag in komende blogberichten het verloop van mijn persoonlijk Slow Living verhaal en welke effecten ik hierbij waarneem.


Over mezelf

Ik ben An, mama, echtgenoot, creatieve dertiger, leer-doe-en-maak-het-zelver in hart en nieren. Ik trek graag mijn loopschoenen aan en leer gitaar spelen. Ik hou van voorjaarsbloemen, te veel van zelfgebakken cake en laat me graag inspireren door muziek, leuke plaatsen en vooral door mensen met een passie of een goed verhaal.

Ik vind het leuk om creatief te zijn en iets te bedenken vanuit materialen met een verhaal. Ik hou van geometrische figuren, het grafische gebruik van letters, woorden, teksten, vergrijsde pastels, een vleugje fluo, zwart-wit foto’s, silhouetten, POP-ART en een boheemse interieurstijl met een minimalistisch kantje ….


Over wat ik doe

Deze blog is een beetje mijn dagboek over mijn zoektocht naar een duurzamer leven en mijn creatieve projecten.

Ik vind het echt fascinerend om uit te zoeken op welke domeinen ik meer duurzaamheid in mijn leven kan brengen. Slow Food, Slow Fashion, Slow traveling, … maar mijn favoriete Slow Living manier bij uitstek is is het maken van m’n eigen Slow Design ontwerpen voor in m’n huis.

SLOWW is m’n Slow Design label. Het zijn zelf ontworpen en gemaakte ontwerpen. Ze zijn eenvoudig van vorm en gemaakt van eerlijke, lokale, duurzame of herbruikte materialen. Ze bieden daarom weerwerk aan het wegwerpgedrag en dragen bij aan een gezondere ecologische en economische wereld. Door duurzaam creatief bezig te zijn voel ik me meer verbonden met de wereld waarin ik leef.


Nieuwsbrief

Het is mijn droom om je via deze blog en mijn creatieve projecten te kunnen inspireren om duurzamer te leven omdat ik er van overtuigd ben dat dit zowel een verrijking is voor jezelf als voor de wereld van morgen!!

Ik wil je daarom uitnodigen om je hier rechts in te schrijven voor mijn maandelijkse nieuwsbrief waarin ik je het volgende breng:
1) Iets wat ik heb uitgezocht over iets wat ik me afvraag. Kortom een antwoord op waarom, hoe, wat, wanneer…??
2) Iets onder de categorie “duurzaam” wat ik heb uitgeprobeerd.
3) een DIY tip om zelf creatief en duurzaam aan de slag te gaan.
4) Iets over een project of SLOWW Design ontwerp waar ik aan bezig ben of wat in m’n webshop te vinden is.

creatieve groeten,

An