Workshop Duurzame lifestyle in de keuken: 25/9, 5/11

Je wil graag je steentje bijdragen aan een duurzamere wereld maar je weet niet hoe eraan te beginnen.  Je vindt al het nodeloze plastiek dat rond onze voeding en producten zit vreselijk overbodig. Je vraagt je af wat je dan best wel (of niet meer koopt) en vooral waar je dit kan doen? Je vraagt je af of jouw inspanningen wel iets te betekenen hebben op grotere schaal?

Dan is deze creatieve infosessie zeker iets voor jou!

Programma:

  • Een introductie over de voordelen én de noodzaak van een duurzame lifestyle.
  • Uitleg van de 5 R’s van de Zero-Waste lifestyle.
  • Demo van Zero-waste basics voor in de keuken, het shoppen en onderweg.    Door een eenmalige aanschaf van enkele herbruikbare producten, kan je zelf echt al vele wegwerpvarianten én geld uitsparen!  Duurzaam leven is echt niet duurder.
  • DIY:  maak je eigen Zero-Waste Basics:  We gaan hiervoor zoveel mogelijk aan de slag met gerecupereerde materialen.   Je krijgt eerst een beknopte uitleg van alle technieken en kan dan naar eigen keuze maken wat je wilt.  Je krijgt bovendien een handig infobundeltje hiervan mee naar huis zodat je thuis ook nog altijd verder aan de slag kan.   Zo maak je een:

een afwasbare lunchwrap

herbruikbare groenten- en fruitzakjes uit voilestof  (uitgetest: supersterk, ultralicht, doorschijnend en wasbaar)

herbruikbare katoenen broodzak

bijenwasdoeken (ter vervanging van aluminium en cellofaanfolie) gemaakt van katoenen stof, bijenwas en jojobaolie. Heel handig om voeding en kommetjes af te dekken voor in de koelkast of je lunch in te verpakken.

een afwassponsje

 

 

Prijs: 40 euro per persoon

Data:

woensdag 25 sept  2019  19u tot 22u

dinsdag 5 nov 2019 19u tot 22u

Plaats: Kortestraat 25, 3520 Zonhoven

Inschrijven:  via een mailtje naar an.daniels1@gmail.com

Hopelijk tot dan!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *