Workshopdag Duurzame lifestyle: 3 augustus

Je wil graag je steentje bijdragen aan een duurzamere wereld maar je weet niet hoe eraan te beginnen.  Je vindt al het nodeloze plastiek dat rond onze voeding en producten zit vreselijk overbodig. Je vraagt je af wat je dan best wel (of niet meer koopt) en vooral waar je dit kan doen? Je vraagt je af of jouw inspanningen wel iets te betekenen hebben op grotere schaal?

Dan is deze creatieve infosessie zeker iets voor jou!

Programma:

11.00  We komen samen aan de parking van de verpakkingsvrijewinkel Prana BioBulk in Heusden, Kanaalweg 15.   Dit is de enige verpakkingsvrije winkel in Limburg waar je alle voedingswaren met je eigen potjes kan kopen. Je krijgt een rondleiding in de winkel en demonstratie van deze manier van Zero Waste shoppen. Indien je graag iets shopt in de verpakkingsvrije winkel, kan je hiervoor dus best enkele potjes meenemen. Deze boodschappen kunnen ter plaatse contant of met Bancontact afgerekend worden.

12.00  broodjeslunch

13.00  Start Creatieve infosessie:

een introductie over de voordelen én de noodzaak van een duurzame lifestyle.

Uitleg en demo van Zero-waste basics voor in de keuken, badkamer, het shoppen en onderweg. Door een eenmalige aanschaf van enkele herbruikbare producten, kan je zelf echt al vele wegwerpvarianten én geld uitsparen!  Duurzaam leven is echt niet duurder.

We maken zelf:

  • herbruikbare groenten- en fruitzakjes uit voilestof  (uitgetest: supersterk, ultralicht, doorschijnend en wasbaar)
  • herbruikbare katoenen broodzak
  • bijenwasdoekjes (ter vervanging van aluminium en cellofaanfolie) gemaakt van katoenen stof, bijenwas en jojobaolie. Heel handig om voeding en kommetjes af te dekken voor in de frigo of je lunch in te verpakken.
  • een afwassponsje of een scrubhandschoen
  • herbruikbare katoenen gezichtsreinigingspads
  • We gaan hiervoor ook zoveel mogelijk aan de slag met gerecupereerde materialen.   Je krijgt eerst een beknopte uitleg van alle technieken en kan dan naar eigen keuze maken wat je wilt.  Je krijgt hiervan bovendien een handig infobundeltje mee naar huis zodat je thuis ook nog altijd verder aan de slag kan.

Meebrengen indien je dit hebt: naaimachine (geen voorkennis vereist) en naaigaren, oude voilegordijn, badhandoek die verknipt mag worden voor de gezichtsreinigingsdoekjes, katoenen stof voor de bijenwasdoekjes (bv. voor een boterhamlunchwikkel is dit 30cm op 50cm)     Let op: je dient niets te gaan kopen, er zal reservemateriaal aanwezig zijn.

Prijs: 45 euro per persoon, lunch inbegrepen  (Je kan ook enkel de workshop volgen van 13u tot 16u aan 40 euro)

Datum: zaterdag 3 augustus 2019  11.00 – 16.00

Plaats: parking van de verpakkingsvrijewinkel Prana BioBulk, Kanaalweg 15 in Heusden

Inschrijven:  via een mailtje naar an.daniels1@gmail.com

max. 20 personen

Hopelijk tot dan!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *