Workshop Leer- en RubberUpcycling

 

Bij UPCYCLING wordt aan oude materialen een nieuwe en duurzame functie gegeven. Het ‘afval’ krijgt een tweede leven. Door bewust om te gaan met de beschikbare grondstoffen spaar je zowel geld als het milieu.

In deze workshop gaan we aan de slag met leer van kapotte riemen, handtassen, jassen en rubber van binnenbanden. Met behulp van o.a. lederponsen en slagstempels maken we van deze materialen de mooiste juwelen, sleutelhangers en portemonnees.

Zo maak je alvast voor iedereen die je lief is, inclusief jezelf natuurlijk, een passend, persoonlijk en origineel kerstkado:
Boho-chic oorbellen voor je tienerdochter, een sleutelhanger voor je opa, een leren armband met de initialen van de gezinsleden voor je papa, naamlabeltjes voor aan de kerstpakjes…

 

Nota voor animal-lovers: Voor deze worshop heeft er geen extra koe het leven moeten laten; we werken tijdens deze workshop uitsluitend met restjes of de bruikbare stukken van kapotte boekentassen, riemen, handtassen die anders zoiezo in de vuilbak terecht kwamen.

De afwerking van de oorbellen is in chirurgisch staal en dus anti-allergisch.

 

Prijs voor een workshop in jouw organisatie of bij je thuis (vanaf 6 personen): 35 euro per persoon (inclusief gereedschapgebruik en alle afwerkingsmaterialen tot juweel)
Je kan zoveel creaties maken als je wilt.

 

Inschrijven via info@slow-living.be

 

Enkele voorbeelden:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *